İnteraktif Kredi Kurucu Ortağı...

“Kredi almak herkesin hakkı” sloganıyla başarılı çalışmalarını sürdüren İnteraktif Kredi Kurucu Ortağı Cesur Ölçenoğlu, kredi almakta sorun yaşamanın sadece kredi puanın düşük olması ya da kara listeye düşmekle bağlantılı olmadığını vurgulayarak dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.

İnteraktif Kredi, yakında lansmanını yapacakları “Kira Raporu’ ile kiracıyla kiralayan taraf arasındaki tüm sorunları çözmek ve emlak ofislerine de rahat bir nefes aldırmak üzere ilerliyor.

İnteraktif Kredi’yi ne zaman ve nasıl kurdunuz?

2011 yılında İnteraktif Kredi limited şirket olarak kuruldu. Çalıştığımız bankalarda kişilerin farklı sebeplerle kredi alamadığını gözlemliyor, sağlık, yatırım, eğitim gibi önemli durumlarda krediler olumsuz olunca müşterilerimizle bağ kuruyorduk. Sonunda çalıştığımız bankalardaki koltuklarımızı bırakarak bireylere kredi danışmanlığı hizmeti vererek kredi almalarına yardımcı olmaya karar verdik.

2017 yılına kadar bire bir danışmanlık vererek işimizi yaparken ülke içinde yaşanan ekonomik dalgalanmalardan dolayı bankalar kredi vermeyi iyice zorlaştırarak kendi iç müşterilerine bile kararsız davrandılar. Bu durum bizlere “nasıl kredi alabilirim” sorusunun sıkça sorulmasına neden olarak bire bir danışmanlıkla talebi karşılayamayacağımız bir noktaya gelmesine sebebiyet verdi.

Bizler o dönem için Findeks’in (Kredi Kayıt Bürosunun halka açılan e-ticaret sitesi, kredi skoru üretir) kapısını çalarak çözüm ortaklığı oluşturduk. İhtiyaç üzerine LTD şirketi kapatarak ileri teknoloji üretebileceğimiz startup’ımız olan İnteraktif Kredi A.Ş.’yi kurduk.

Sisteminiz nasıl işliyor?

Geleneksel kredi skorlama yöntemlerinde kredi, kredi kartlarının ödeme ve limit hareketlerine bakarak skorlama yapılır. Eğer bir bankaya borçlu müşteri değilsek kredi notumuz yoktur. Diğer taraftan bir bankaya ödememiz takip olduysa kredi notumuz yine çok düşüktür ve bütün kapılar yüzümüze kapanır. İnteraktif Kredi’de biz geleneksel kredi skorlama yöntemleri yerine modern dünya ve çağın getirdiği borçlanmaya konu olan tüm veri setlerini toplar ve birlikte değerlendiririz. Bu veriler kredi kartı, kredi, kredili mevduat hesapları, varlık yönetim şirketi verileri, fatura abonelik ve ödemeleriniz, kira kayıtlarınız, bankacılık hesabınızdaki hareketler, araç kiralama kayıtlarınız hatta internet faturlarınız bile olabilir. Tüm bu yaptığınız ödemeleri birlikte değerlendirdiğimiz için çok daha adil ve iyi kararlar verebiliyoruz.

Nakit ihtiyacınız olduğunda uygun vade ve faiz oranlarına sahip kredi başvurusu yapmanız mümkündür. İhtiyaç, konut ve taşıt kredisi için gerekli koşullar değişiklik göstermektedir. İlk olarak kredi hesaplaması yapmanız gerekir. Bunu hesaplama araçları üzerinden veya bankaların şubelerinden, internet ve mobil bankacılık uygulamaları ile yapmanız mümkündür.


Kredi başvurunuz onaylanmadığında veya başvuruyu beklediğinizde tekrar tekrar kredi başvurusu yapmamanız gerekir. Kredi başvurusunu arka arkaya yaptığınızda ödeme güçlüğü çektiğinizi ve sonraki süreçte kredi geri ödeme sıkıntısı yaşayabileceğiniz bir durum olarak değerlendirilebilmektedir.


Kredi başvurularında bütçenize uygun vadelerde kredi almanız son derece önemlidir. Kısa vadelerde ödeme yapacaksanız kredi faizi daha düşük olur ancak kredi ödemenizde zorlanabilirsiniz. Bütçenizi zorlamadan en kısa vadede kredi almaya özen göstermelisiniz.


İnteraktif Kredi ekibi olarak bu yazımızda “Acil kredi nedir? Anında kredi çekmek için bilmeniz gerekenler” konusu hakkında merak edilen detayları sizler ile paylaştık. Amacımız, geleceğin finansal teknolojilerini günümüze taşıyarak borç-alacak ilişkisi içerisindeki tarafların güven içinde ticaret yapmalarını sağlamaktır. Daha fazla bilgi için bizi takip edebilir ya da iletişim kanallarımız üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kredi almak herkesin hakkı

“Kredi almak herkesin hakkı” slogan cümleniz. Kredi başvurusunda hangi hatalar yapılıyor?


Eğer kredi almakta sorun yaşıyorsanız en başta bilinmesi gereken şudur ki, kredi alamamış olmanız sadece kredi puanın düşük olması ya da kara listeye düşmenizle ilgili değil. Yanlış başvuru sürecinde de kredi alamayabilirsiniz. İnteraktif Kredi Güven Raporu ile ilk adımda, kredi alınmasındaki engelin ne olduğunu belirleyebiliyoruz. Bu engelleri nasıl aşacağınızla ilgili seçenekleri belirleyerek, size en uygun olan adımlarla istediğiniz krediye nasıl ulaşacağınızı aktarıyoruz.


Firmaların kara listeden çıkarıp uçurumun eşiğinden kurtarırken yeni finansal hikayelerin yazılmasını da sağlamayı amaçlıyoruz ve bunu binlerce firma ile gerçekleştirmekten dolayı çok mutluyuz.

Veri günümüzün en önemli kelimesi

Teknolojik yapınızı nasıl oluşturdunuz, nelere önem verdiniz?


Biz geleneksel kr edi skorlama ve değerlendirme yöntemlerine savaş açmış bir fintech şirketiyiz. Veri ise günümüzün en önemli kelimesi. İnteraktif Kredi altyapısını oluştururken riski ölçebilecek tüm verileri kaydedebileceğimiz, gerektiğinde farklı firma ve kurumlardan veri alabileceğimiz, bu verileri işleyerek anlamlı halde düzenleyebileceğimiz ve makine öğrenmesi, data analizi ve yapay zeka yardımı ile rapor sonucu haline getireceğimiz bir sıralı mimari tercih ettik. Böylece tüm bireysel ve kurumsal kullanıcılar birkaç saniye içinde bizden istedikleri bilgiye ulaşıyorlar.

Teknoloji üssü olmak için güçlü bir jeopolitik konumumuz var,

Ülkemiz “teknoloji üssü” haline gelebilir mi? Devlet, özel sektör ve eğitim kurumları eliyle neler yapılmalı?


Ülkemizin teknoloji üssü olmak için güçlü bir jeopolitik konumu var. Bunun yanında genç nüfusun yüksekliği de büyük bir avantaj. En önemli avantajın ise batıda gelişen teknolojiyi yakalayarak doğuya taşıyabilecek gücünün olması.


Özellikle son dönemde teknopark, tekmer gibi yatırımla r ilgi çekici. Ancak bu lokasyonda çalışanların büyük kısmının mühendis ve/veya yönetici, girişimci olduğunu görürsek yaşam alanları, sosyal alanlar ile birlikte desteklenmesi gerektiğini söyleyebiliriz. Özellikle teknoparkların sosyal ve yaşam alanlarına uzaklığı düşününce istihdamda nitelikli elamları bulmak zorlaşıyor.

Girişimci olmak isteyenlere öneriler

Girişimci olmak isteyenlere önerileriniz nelerdir?


Bunu sıralı bir şekilde şöyle açıklayabiliriz. Öncelikle gördüğümüz problemlere sürekli çözüm düşünen bir yapımız var mı? Bu çözümleri nasıl hayata geçireceğimizle ilgili yol haritamızı netleştirdik mi? Bu iş fikrimizi satın almak isteyen insanlar var mı?


Eğer bu sorulara verdiğiniz cevaplar sizi tatmin ediyorsa kalan tüm aşamalar için yolda her şeyi öğrenebilirsiniz. Yine de çok önemli diye nitelendirdiğimiz bir fonksiyon olsaydı bu kesinlikle ‘iyi ve sürekliliği olan bir ekip’ kurmak olurdu.

Kira raporu geliyor

Yakın planda gerçekleştireceğiniz projeler nelerdir ?


Son dönemlerde kira fiyatlarının yükselmesi, kiralayacak ev bulmanın zorluğu, iyi bir kiracı olduğunuz konusunda mülk sahibi/emlak ofisini ikna etmenin zorluğu düşünülünce ev kiralamak oldukça zahmetli bir süreç haline geldi.

Yakın zamanda lansmanını yapacağımız ‘Kira Raporu’ ile kiracı ile kiralayan taraf arasındaki tüm sorunları çözeceğiz ve emlak ofislerine de rahat bir nefes aldıracağız.


Hedefiniz nedir?


Bugün 750.000’e yaklaşan müşteri sayımızı 2024 yılında 5.5 milyona taşımak ve 5 farklı ülkede hizmet vermeyi hedefliyoruz. 2025 yılında başta Avrupa pazarı olmak üzere 7 ülkede faaliyet göstermek, Türkiye’nin en önemli veri merkezi haline gelmek ve elbette unicorn olarak ülkemizi gururlandırmak amaçlarıyla ilerliyoruz.

KREDİ KARTLARI
Kart Ücreti Olmayan Kredi Kartları
En Çok Ödül Veren Kredi Kartları
En Çok Taksit Yapan Kredi Kartları
En Prestijli Kredi Kartları
Sana Onaylanabilecek Kredi Kartları