İnteraktif Kredi’nin yapay zeka ile oluşturduğu Türkiye’nin ilk ve tek en detaylı dinamik raporu Kredi Güven Raporu’na, TÜBİTAK tarafından onay verildi.

Bireysel tüketiciler, bankalar ve firmalar kredi raporunu talep ettiklerinde, geçmiş banka borcu tarihçesini ve bu tarihçeye göre belirlenmiş bir kredi notuna Findeks raporu ile sahip oluyorlar. Statik bir yapıya sahip olan raporunu alan banka, araç kiralama şirketi, senetli satış yapan bir firma veya bankaya kredi almak için başvuran bireysel kullanıcı, karşı tarafın sadece geçmişini ve geçmişine göre değerlendirmesini görebiliyor. Raporda ekleme ve analiz yapılamadığı gibi, kişiye veya kuruma herhangi bir tavsiyede bulunmuyor.

İnteraktif Kredi’nin yapay zeka ile oluşturduğu ve geliştirdiği Kredi Güven Raporu ise dinamik bir yapıya sahip. Proje, Findeks verilerine ek olarak, aşağıdaki başarı ölçütleri üzerinden, belirlenen hedeflere ulaşmayı başardı ve TÜBİTAK'tan onay aldı.

  • Raporun oluşturulma süresi
  • Doğru Limit Belirleme Oranı
  • Geri Ödeme Gücü Tespiti
  • Kredi/Borç Vade Tahminlemesi 
  • Gelir Tahminleme Doğruluğu

Bu performans göstergelerini gerçekleştiren rapor ile kullanıcılar, kurum veya kişilerle çalışıp çalışmama konusunda, ihtiyaçları olan tavsiye ve yorumları alabiliyorlar. Özellikle B2B kullanıcılar, kendi müşterilerinde aradığı birtakım koşullar varsa, bu koşulları da raporlarına ekleme ve analiz etme imkanı bulabiliyorlar. Yine hem kurumların hem de bireylerin borç alıp verirken ihtiyaç duyabilecekleri tüm veriler, verilerin analizleri ve sonuç önerileri de raporda yer alıyor.

Kredi Güven Raporu'nun Sağladığı Avantajlar Neler?

İnteraktif Kredi’nin Kredi Güven Raporu sayesinde tüm kullanıcılar, piyasa koşullarındaki an’lık değişimleri yakalayabiliyorlar. Bunun yanı sıra ticari hayatta karar vermeyi kolaylaştıracak şekilde, kredi kararı verirken, bir satış sözleşmesi imzalarken veya bir kiralama işlemi yaparken, dikkate aldıkları önemli değişkenlerin, makine öğrenmesi ve yapay zeka aracılığıyla bir arada değerlendirildiği, sonuçlara ulaşabiliyorlar. 

Rapor içerisinde bulunan öneri, yorum ve tavsiyelerin anlaşılır metinler halinde olması, finansal mevcut durumun iyileştirilmesini ve takibini sağlayarak finansal okuryazarlığın artmasına yardımcı oluyor. Bu durum finansal sürdürülebilirlik açısından da önemli katma değer yaratıyor.

Kredi Profili Nedir?

Raporun en ilgi çeken özelliği, kullanıcının kredi profilini oluşturması. Piyasadaki diğer raporlardan ve kredi notlarından farklı olan kredi profili ile kullanıcı, mevcut finansal durumunun ne anlama geldiğini, hangi profil kartında olduğunu ve bulunduğu kartın, kredi kullanabilmesindeki önemini rapor içerisinde bulabiliyor.

İnteraktif Kredi Güven Raporu her kullanıcısı için;

  1. Zayıf
  2. Kritik
  3. Riskli
  4. Hassas
  5. Güvenli
  6. Mükemmel olmak üzere altı ayrı kredi profili oluşturuyor. 

Kullanıcılarının sadece bir kredi notu ile değerlendirilmelerine izin vermeyen ve “Kredi almak herkesin hakkı” mottosu ile yola çıkan İnteraktif Kredi, iş süreçlerini de yeniden tasarladı. Kredi uzman yorumları, öneri ve tavsiyeleri ile kullanıcıların, kredi profillerini mükemmel profile yükseltebilmeleri için çalışmalar yapıyor ve finansal itibarı yüksek, ticaretin güvenle yürütüldüğü bir dünyaya kapı açıyor.

KREDİ KARTLARI
Kart Ücreti Olmayan Kredi Kartları
En Çok Ödül Veren Kredi Kartları
En Çok Taksit Yapan Kredi Kartları
En Prestijli Kredi Kartları
Sana Onaylanabilecek Kredi Kartları