İnteraktif Kredi - 25 Ağustos 2023

Genellikle finansal olarak zor durumda kalındığında kullanılan krediler, geri ödeme yaparken ödeme sürecini daha zor bir hale getirebilir. Ayrıca, birden fazla banka veya finansal kuruluşa borçlanılmış ise borç ödeme takviminde aksamalar yaşanabilir. Bu durumdan kurtulmak için kişiler borç kapatma kredisine başvurabilir. Peki Borç kapatma kredisi nedir? Yazımızda bu konu hakkında merak edilen detayları anlatacağız.

BORÇ KAPATMA KREDİSİ KOLAYLIK SAĞLAR MI?

Borç kapatma kredisi, bir kişinin birden fazla banka ve finansal kuruluşa olan borçlarını birleştirerek tek bir seferde ödeyebileceği bir kredi türüdür. Kişi birden fazla banka ve finans kuruluşuna ödeme yapmak yerine, borç kapatma kredisi alarak tüm borçlarını kapatır. Tek bir banka veya finansal kuruluşa borçlanılmış olur. Bu tür bir kredi, borçların faiz oranlarını azaltarak ve taksitleri tek bir yerde toplamak suretiyle, aylık ödemeleri düşürmeye yardımcı olur. Ayrıca, ödemeleri takip etmeyi ve borçları yönetmeyi daha kolay hale getirir.

BORÇ KAPATMA KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI

Borç kapatma kredisi başvuru şartları, kredi veren kuruluşlar tarafından belirlenir ve genellikle şartlar şunlardır;

Yaş Sınırı: Borç kapatma kredisi almak için 18 yaşından büyük olunması gerekir.

Düzenli Gelir: Kredi veren kuruluşlar, borç kapatma kredisi almak için bir kişinin aylık düzenli bir geliri olmasını isteyebilir. Düzenli bir işe veya gelire sahip olunması kredi ve kredi kartı alımlarında önem taşır.

Yüksek Kredi Notu: Kredi veren kuruluşlar, borç kapatma kredisi başvurusu yapan kişilerin kredi notunu da değerlendirir. Kredi notu düşükse, borç kapatma kredisi almak istenilen kuruluş daha yüksek bir faiz oranı uygulayabilir.

Borç Detayları: Borç kapatma kredisi başvurusu yaparken, borçların ödenmesi için bir taksit planı oluşturulur. Bu nedenle, borç kapatma kredisi başvurusu yaparken borçların tarihçesini, tutarını ve ödeme durumunu belirtmek gerekebilir.

Evlilik Durumu: Borç kapatma kredisi başvurusu yaparken, evli olan kişilerin yalnızca kendi kredi notu ve borç durumu değil, eşinin de kredi notu ve borç durumu değerlendirilebilir. Bu nedenle, eşin de borç kapatma kredisi başvurusunda bulunması gerekebilir.

Bu başvuru şartları, her kredi veren kuruluşun uygulamaları arasında farklılık gösterir. Borç kapatma kredisi almak istenilen kuruluşun başvuru şartlarını öğrenmek, onlarla iletişime geçmek faydalı olabilir.

BORÇ KAPATMA KREDİSİ KOŞULLARI NELERDİR ?

Borç kapatma kredisi koşulları, kredi veren kuruluşlar tarafından belirlenir ve genellikle koşullar şunlardır;

1) Faiz Oranı: Borç kapatma kredisi için uygulanan faiz oranı, kredi veren kuruluşun risk değerlendirmesi sonucuna göre belirlenir. Faiz oranı yüksekse, borç kapatma kredisi için ödenmesi gereken aylık tutar da yüksek olacaktır.

2) Ödeme Periyodu: Borç kapatma kredisi için ödenmesi gereken aylık tutar, belirli bir periyotta ödenir. Bu periyot, genellikle 3 ila 7 yıl arasında değişir. Ödeme periyodu uzunsa, aylık ödemeler düşecektir ancak toplam ödeme tutarı artacaktır.

3) Kredi Tutarı: Borç kapatma kredisi için kullanılabilecek tutar, kredi veren kuruluşun risk değerlendirmesi sonucuna göre belirlenir. Kredi tutarı yüksekse, borçlar daha kolay bir şekilde kapatılabilir ancak toplam ödeme tutarı da yükselecektir.

4) Komisyon Ücretleri: Borç kapatma kredisi için kredi veren kuruluşlar genellikle komisyon ücretleri talep eder. Bu ücretler, genellikle borç kapatma kredisi için kullanılan tutarın bir yüzdesi olarak belirlenir.

Bu koşullar, her kredi veren kuruluşun uygulamaları arasında farklılık gösterebilir. Borç kapatma kredisi almak istenilen kuruluşun koşullarını öğrenmek için, onlarla iletişime geçilebilir.

BORÇ KAPATMA KREDİSİ ÖDENMEZSE NE OLUR ?

Borç kapatma kredisi ödenmemesi, kredi veren kuruluşun önceden belirlenmiş bir takip süreci başlatacağı anlamına gelir. İzlenilen süreç, genellikle şu şekildedir;

1) Uyarı Mektubu: Kredi veren kuruluş, ödeme hatası tespit ettiğinde bir uyarı mektubu gönderebilir. Bu mektupta, ödeme hatasının nedeni açıklanır ve ödeme hatasının düzeltilmesi için bir süre verilir.

2) Hukuki Takip: Eğer ödeme hatası düzeltilmezse veya ödeme süresi içinde ödeme yapılmazsa, kredi veren kuruluş hukuki takip sürecine geçebilir. Bu süreçte, kuruluş ilgili kişiye dava açarak borçlarını tahsil etmeye çalışır.

3) Kredi Notunun Düşmesi: Borç kapatma kredisi ödenmezse, kredi notu da düşebilir. Kredi notu, kredi veren kuruluşlar tarafından kişinin borçlarını ödeyip ödemeyeceğini değerlendirmek için kullanılan bir ölçümdür. Kredi notu düştükçe, diğer kredi veren kuruluşların daha yüksek faiz oranları uygulaması gerekebilir.

Borç kapatma kredisi ödenmezse, tüm bu sonuçların olması muhtemeldir. Bu nedenle, borç kapatma kredisi aldıktan sonra ödemeleri düzenli olarak yapmaya özen göstermek önemlidir. Eğer ödeme yapamayacak bir süreçte bulunuyor ise kredi veren kuruluşla iletişime geçilerek ödeme süreci düzenlenebilir. Bu sayede, ödeme hataları önlenebilir ve hukuki takip sürecinin başlaması engellenebilir.

İnteraktif Kredi ekibi olarak bu yazımızda “Borç kapatma kredisi nedir?” konusu hakkında merak edilen detayları seninle paylaştık. Amacımız, geleceğin finansal teknolojilerini günümüze taşıyarak borç-alacak ilişkisi içerisindeki tarafların güven içinde ticaret yapmalarını sağlamaktır. Daha fazla bilgi için bizi takip edebilir ya da iletişim kanallarımız üzerinden bizimle iletişime geçebilirsin.

Hemen Başvur
KREDİ KARTLARI
Kart Ücreti Olmayan Kredi Kartları
En Çok Ödül Veren Kredi Kartları
En Çok Taksit Yapan Kredi Kartları
En Prestijli Kredi Kartları
Sana Onaylanabilecek Kredi Kartları

Önerilen Kaynaklar
Kredi Notu Nedir ve Nasıl Yükseltilir ?
09 Mayıs 2024
Finansal Geleceğinizi Güçlendirmek İçin Kredi Notunuzu Yükseltmenin Yollarını Keşfedin!
Devamını Oku
Türkiye'de Artan Borç Yükü: İcra Dosyaları ve Kredi Borçlarındaki Artış
08 Mayıs 2024
Türkiye'de finansal sorunlarla boğuşan insan sayısı hızla artıyor; icra dosyaları ve kredi borçları rekor seviyelere yükseliyor.
Devamını Oku
Nisan 2024 Enflasyonu ve Kredi Almaya Etkisi
03 Mayıs 2024
TÜİK'in açıkladığı verilere göre, Nisan ayında tüketici fiyatları endeksi (TÜFE) yüzde 3,6 artarak yıllık bazda yüzde 67,4'e yükseldi. Aynı dönemde enflasyon ise yüzde 2,9 artışla yüzde 84,3 oldu.
Devamını Oku